Fakturaflöde som sparar tid, pengar & minskar miljöpåverkan

10 tips för en hållbar fakturahantering

Arbetar du med att skicka/ta emot fakturor, påminna, attestera och betala i affärssystemet? Tycker du att det är svårt att hinna med eller är vissa moment helt enkelt bara för tråkiga. Funderar du på att effektivisera för att hinna med andra mer krävande arbetsuppgifter?

Då har du kommit rätt!

Minimera enformiga och tidskrävande arbetsuppgifter

Här berättar vi om olika flöden som förenklar arbetet på en ekonomiavdelning. Du sparar tid, samtidigt som det är kostnadseffektivt och bra för miljön. Flera av punkterna nedan bidrar hållbart och ekonomiskt genom att du minimerar företagets pappersförbrukning.

3 tips – Digitalisera hanteringen av Kundfakturor

  1. Slipp kuvertera, frankera och gå till postombudet. Använd Pyramid E-faktura kund för att effektivisera din fakturering.
  2. Letar du fortfarande efter fakturakopior i fysiska pärmar? Med Pyramids Fakturaarkiv sparas pdf:er som du söker fram och skickar som en kopia till kunden som bilaga. Enkelt.
  3. Den manuella hanteringen av betalningspåminnelser effektiviseras med hjälp av produkten Automatiska betalningspåminnelser. Påminnelseblankett och originalfakturor samlas i ett mejl och sänds enligt önskat tidsintervall.

7 tips – Digitalisera hanteringen av Leverantörsfakturor

  1. Slipp sprätta upp brev och sätta fakturorna i pärmar.  Med E-faktura leverantör i affärssystemet får du ett digitaliserat flöde för leverantörsreskontran.
  2. Inkommande e-post med pdf-fakturor tar tid att sortera och spara till rätt katalog. Med produkten Automatisk e-posthämtning flyttas e-postbilagan direkt till en specifik inkorg.
  3. Istället för att skanna leverantörsfakturorna manuellt kan du sedan låta produkten My Invoice Buddy (MIB) registrera fakturorna direkt i Pyramid affärssystem.
  4. Vill du dessutom slippa attestera manuellt på majoriteten av leverantörsfakturorna, kan produkten My Invoice Buddy (MIB) vara det du söker. Här väljer du om attesten ska skötas halv- eller helautomatiskt.
  5. Även för leverantörsfakturor kan du slippa leta efter fakturakopior i fysiska pärmar. Pyramids Fakturaarkiv sparar pdf:er som gör att du enkelt kan söka fram en kopia.
  6. Har du många kostnadsställen som beloppen ska fördelas till och brukar använda miniräknare/MS Excel för att fördela kostnader på leverantörsfakturor? Då vill vi tipsa om produkten Fördelningsnycklar. Du sparar massor av tid!
  7. Spara in pappersförbrukningen genom att skriva ut och lagra journalen som pdf istället. Sökbart och miljövänligt.

Ta en bit i taget och få kontroll över flödena

Känner du att det är dags att digitalisera fakturahanteringen, rekommenderar vi att du tar en bit i taget. På så sätt får du kontroll över ett flöde i taget i varje steg.

Maria Johansson, Ekonomi på KR System, berättar hur en person klarar att sköta en hel ekonomiavdelning tack vare tidsbesparande lösningar som införts över tid. Missa inte vårt affärssystemsbubbel där Maria intervjuas. Du ser det på vår kanal https://www.youtube.com/c/KRSystemAffarssystemskonsult

Vid frågor, för mer information eller för att boka en visning, kontaktar du oss på info@krsystem.se.

Vill du veta mer om våra andra produkter för ekonomiavdelningar, ska du klicka här.

Börja skriv och tryck ENTER för att söka