Om oss

60 entusiaster, ett affärssystem

Tiden går fort när man har roligt, och nu har vi drivit KR System i över 40 år. Förklaringen är inte minst att vi tror på långsiktiga kundrelationer och är beredda att göra vad som krävs för att förtjäna dem.

För oss är enda vägen framåt att fortsätta vara en trygg leverantör av affärskritiska system till kunder.  Det gör vi genom att hålla oss uppdaterade inom ny teknik och arbetsmetodik och att ha kunder som är lika engagerade i sin affär som vi är i vår. Ett stort antal kunder har anlitat oss i många år och ett ökande antal nya kunder väljer oss.

Idag är vi närmare 60 entusiastiska medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlstad/Skövde och Sveriges största leverantör av affärssystemet Pyramid Business Studio.

Vår historia

Det var en gång för länge, länge sedan …

År 1983, närmare bestämt. Vilket med IT-branschens mått mätt faktiskt är stenåldern. Persondatorn hade börjat få spridning, men dagens digitalisering var fortfarande avlägsen. Det var då som vi på KR System började inse möjligheterna med digitala affärssystem och deras potential att förändra hela näringslivet. I början handlade det mycket om att missionera för affärssystem som sådana och att försöka smitta våra kunder med vår entusiasm.

Vår historia

Vi, Jan Kjellin och Max Langer, började jobba på Rutindata AB i mitten av 80 talet. Rutindata var ett företag som sålde Modul 85, ett komplett fakturerings- och bokföringssystem. Det var innan MS/Dos och Windows, så systemet kördes på en dator som hette Metric 85 under operativsystemet CPM. Företaget satsade inte på de nya operativsystemen utan gick i konkurs. Vi  arbetade som säljare, hade skaffat oss stor erfarenhet och ett stort kundnät och bestämde oss för att fortsätta sälja administrativa system. Vi blev delägare i företaget KR Invest AB, som ingick i samma koncern som Rutindata. Under resans gång köpte vi ut de gamla ägarna.

I detta bolag sålde vi flera olika ekonomisystem, som Ekonom, Probas, Kristall Data, Admix, Garp och några till. Vi tyckte att vi saknade ett system som var bra på projekt och redovisning. I slutet på 80 talet kom vi i kontakt med affärssystemet Pyramid Business Studio hos leverantören Unikum datasystem ab. Efter några år beslutade vi oss för att koncentrera oss på Pyramid med målsättning att bli störst och bäst.

I början av 90 talet när den stora finanskrisen kom med 500% ränta och lågkonjunktur, började det dyka upp tvivelaktiga investmentbolag. Namnet KR Invest lät då inte så bra. För att göra det enkelt byttes namnet Invest mot System – därav nuvarande namn KR System.

Betydelsefulla årtal

Runt 2000 började KR System växa utanför Göteborg. Accom Data, ett företag i Värmland som också sålde Pyramid, köptes upp. Efter några år anställdes personal i Skövde som hade arbetat en del i Karlstad. Tillsammans med personalen från Accom, blev detta KR System Karlstad /Skövde.

2005 valde vi att etablera oss i Stockholm.

2011 startades verksamheten i Malmö.

2019 lanserades vår nya grafiska profil och medarbetarna började jobba i team.

2020 flyttade Malmökontoret in i nya större lokaler.

Idag, 2022, firar KR System 40 år. Företaget har närmare 60 anställda. Förutom att sälja och utveckla kunders verksamheter via Pyramid, pågår ett löpande arbete med att utveckla personal och varumärket. Med team som består av både erfarna och nya konsulter, erbjuder vi lång erfarenhet, bred kompetens och nytänk.

Digitalisering och cloudlösningar är en viktig del i dagens affärssystem, som vi stöttar våra kunder med. Ett bevis på att vi fortfarande är i framkant, är att vi för sjätte året i rad fick utmärkelsen Årets Pyramid Partner av Vitec Unikum datasystem ab.

Vi är stolta över våra utmärkelser

Ett stort tack till alla kunder, personal och såklart Vitec Unikum datasystem AB, som gjort det möjligt för oss på KR System att, för åttonde gången i rad, få den fina utmärkelsen som Årets Pyramid Partner!

KR System har tilldelats kreditbetyget AAA enligt Bisnodes kreditvärderingsbetyg. Betyget har bibehållits under åren 2020-2024.

Hållbarhet är viktigt för oss

Både när det gäller miljö och arbetsmiljö strävar vi efter att bidra till bättre klimat.

Vårt arbete förmedlas i organisationen genom val av kläder med profiltryck gjorda av ekologisk bomull och rPET, el från 100% förnybara källor, samt våra donationer till The Perfect World Foundation.

nyhetsbrev_1_theperfectworldfoundation

Minskad pappershantering

För både oss själva och våra kunders räkning strävar vi efter att minimera utskrift av papper, som t. ex journaler, fakturor, odyl. Med standardfunktionalitet i affärssystemet Pyramid Business Studio och kompletterande produkter erbjuder vi både minskad klimatpåverkan, effektiviserat arbete och sparad tid. Se våra tips för en hållbar fakturering.

Läs om E-faktura Kund och E-faktura leverantör i Pyramid.

Läs om våra produkter.

Börja skriv och tryck ENTER för att söka