Om oss

55 entusiaster, ett affärssystem

Tiden går fort när man har roligt, och nu har vi drivit KR System i mer än 35 år. Förklaringen är inte minst att vi tror på långsiktiga kundrelationer och är beredda att göra vad som krävs för att förtjäna dem. För oss är enda vägen framåt att fortsätta vara en trygg leverantör av affärskritiska system till kunder som är lika engagerade i sin affär som vi är i vår.
Idag är vi närmare 60 entusiastiska medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlstad/Skövde och Sveriges största leverantör av affärssystemet Pyramid Business Studio.

VÅR HISTORIA

Det var en gång för länge, länge sedan …

År 1983, närmare bestämt. Vilket med IT-branschens mått mätt faktiskt är stenåldern. Persondatorn hade börjat få spridning, men dagens digitalisering var fortfarande avlägsen. Det var då som vi på KR System började inse möjligheterna med digitala affärssystem och deras potential att förändra hela näringslivet. I början handlade det mycket om att missionera för affärssystem som sådana och att försöka smitta våra kunder med vår entusiasm.

Vår historia

Vi, Jan Kjellin och Max Langer, började jobba på Rutindata AB i mitten av 80 talet. Rutindata var ett företag som sålde Modul 85, ett komplett fakturerings- och bokföringssystem. Det var innan MS/Dos och Windows, så systemet kördes på en dator som hette Metric 85 under operativsystemet CPM. Företaget satsade inte på dom nya operativsystemen utan gick i konkurs. Vi  arbetade som säljare, hade skaffat oss stor erfarenhet och ett stort kundnät och bestämde oss för att fortsätta sälja administrativa system. Vi blev delägare i företaget KR Invest AB, som ingick i samma koncern som Rutindata. Under resans gång köpte vi ut de gamla ägarna.

I detta bolag sålde vi flera olika ekonomisystem, som Ekonom, Probas, Kristall Data, Admix, Garp och några till. Vi tyckte att vi saknade ett system som var bra på projekt och redovisning. I slutet på 80 talet kom vi i kontakt med affärssystemet Pyramid Business Studio hos leverantören Unikum datasystem ab. Efter några år beslutade vi oss för att koncentrera oss på Pyramid med målsättning att bli störst och bäst.

I början av 90 talet när den stora finanskrisen kom med 500% ränta och lågkonjunktur, började det dyka upp tvivelaktiga investmentbolag. Namnet KR Invest lät då inte så bra. För att göra det enkelt byttes, namnet Invest mot System – därav nuvarande namn KR System.

Genombrott

Runt 2000 började KR System växa utanför Göteborg. Accom Data, ett företag i Värmland som också sålde Pyramid, köptes upp. Efter några år anställdes personal i Skövde som hade arbetat en del i Karlstad. Tillsammans med personalen från Accom, blev detta KR System Karlstad /Skövde.

2005 valde vi att etablera oss i Stockholm

2011 startades verksamheten i Malmö.

Idag, 2021, har företaget närmare 60 anställda. Förutom att sälja och utveckla kunders verksamheter via Pyramid, pågår ett stort arbeta med utveckla personal och varumärket. Vår nya grafiska profil lanserades 2019. Nu utbildas personalen inte bara i Pyramid utan också att jobba i team. 2020 flyttade Malmökontoret in i nya lokaler och i år firar kontoret 10-årsjubileum. Hela KR System fortsätter att växa och utvecklas.

Sveriges största leverantör av Pyramid

Pyramid affärssystem är navet i våra systemlösningar och vi är idag Sveriges största leverantör av Pyramid. Sedan starten 1983 har företaget vuxit och vi har erfarenhet av över 700 systeminstallationer. Det innebär att vi har en djupare och bredare kompetens än någon annan Pyramidpartner i Sverige.

Vi finns representerade på fyra orter i Sverige, Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlstad/Skövde.

Området som växer starkast inom KR System är just nu Business Intelligence. För att möta våra kunders efterfrågan av ändlös flexibilitet i verksamhetsuppföljning har vi tagit fram en koppling mellan Pyramid affärssystem och Microsoft Power BI. Power BI är ett business intelligence-verktyg som hjälper dig att identifiera, planera och agera i tid! Verktyget hjälper dig att hänga med, upptäcka och utnyttja nya trender för att driva  verksamheten framåt.

KR System arbetar med en väl utvecklad projektmodell och med ett helhetsansvar. Vi hjälper er att maximera nyttan möjligt av ert nya affärssystem! Vi har projektledare, seniorkonsulter, verksamhetskonsulter, utvecklare, systemtekniker och säljare under ett och samma tak som står till ert förfogande.

KR System är en lönsam och växande affärssystempartner som erbjuder helhetslösningar inom affärssystem, Business Intelligence och systemdrift.

Börja skriv och tryck ENTER för att söka