GPA Flowsystem AB

Via CRM Suite och Pyramid Phone Edition är informationen lättillgänglig för utesäljare.”

Johan Kallerhult – Ekonomichef

GPA Flowsystem, systemleverantör inom flödesteknik, har använt Pyramid Business Studio som affärssystem sedan 1997. Verksamheten började i Hjärnarp, där huvudkontoret ligger. Idag finns även säljkontor i Stockholm, Göteborg och Gävle. Vid starten var det viktigt för GPA att kunna växa och vara på olika geografiska platser och ändå arbeta i samma system. Det har Pyramid kunnat tillgodose med mycket gott resultat. Alla kontor har snabb tillgång till samma information.

”Det vi idag uppskattar mest med affärssystemet, är att det är lättanvänt. Det är integrerat med Officepaketet,” berättar Johan Kallerhult, ekonomichef på GPA Flowsystem. ”Exportfunktionerna och tillgängligheten via Pyramids Centraler gör Pyramid lättarbetat. Att vi kan utgå från en central, t ex kundcentralen och nå all information – det är väldigt bra!

För att säljarna enklare ska kunna hitta den optimala lösningen åt kunder, förädlar GPA funktionaliteten i Pyramids CRM.  Tillsammans med KR System utvecklas produkten CRM Suite. ”Via CRM Suite och Pyramid Phone Edition är informationen lättillgänglig för utesäljare. Vi får tillgång till allt för sälj, såsom offerter, kontakter och konversationer. Man kan spara ner och få en väldigt fin historik. ”säger Johan.

På frågan om vad Johan som ekonomichef själv gillar bäst, svarar han: ”I Pyramid 4 är Redovisningscentralen guld för en ekonom. Jag kan nå allt! Jag kan från kontonivå gå ända ner och se en verifikation, på ett enkelt sätt. Och det är lätt att plocka ut resultat per avdelning och kostnadsställe. Väldigt smidigt.”

Med bolag i Sverige, Norge och Danmark använder GPA en kundspecifiklösning i systemet för att kunna se bolagens respektive lagersaldo. Andra lösningar för lager och transaktioner som behövts har de hittat i Pyramids standard. ”För att göra det enklare vid affärer mellan bolagen, använder vi Pyramids Kedjemodul,” berättar Johan. ”Det underlättar vid transaktionerna mellan Danmark och Sverige.”

GPA fortsätter göra förbättringar i CRM Suite och när fler flöden ska digitaliseras, tittar de först på att utveckla EDI-hanteringen av order. De har 2000 köpande kunder, med allt från småföretag till stora pappersbruk och alla har olika krav på EDI-flöden. Det är en utmaning att lösa det på bästa sätt för alla.  ”Där har vi bra samarbete på flera nivåer med KR Systems konsulter. Kompetensen är bra och de har snabb support. De kan sätta sig in i verksamheten och se vad som är viktigt för oss och anpassa flödet. Vi har haft väldigt gott samarbete med våra konsulter hela tiden och när KR System nu växer får vi fler att vända oss till. Det är bra att ha flera kontaktytor, där konsulter som har historiken, kan hjälpa nya konsulter som då inte behöver fråga oss. Vi är väldigt nöjda med KR System och vi är väldigt nöjda med Pyramid,” säger Johan avslutningsvis.

Företagsfakta

GPA Flowsystem har under 40 år utvecklats till en systemleverantör inom flödesteknik med en bredd som är unik i Skandinavien. Det gör att GPA kan hjälpa kunderna att hitta de komponenter och material som fungerar bäst för just kundernas ändamål. Kunderna kan också dra nytta av GPAs stora processerfarenhet och använda GPA som rådgivare i konstruktionsfasen. Säljarna har lång erfarenhet och unik kompetens som kan hjälpa kunderna att hitta den optimala lösningen.

Få inspiration från moduler som GPA Flowsystem använder!

Börja skriv och tryck ENTER för att söka