Franzéns Textil i Kinna AB

Pyramid är komplett med lagerhållning-orderplock-ekonomi i affärssystemet.

Fredrik Mårtensson – IT-ansvarig

Franzéns Textil är familjeföretaget som konstant vuxit sedan grundandet år 2000. Deras sortiment finns hos butiker, e-handelsföretag, butiks-/gymkedjor, restauranger och hotell-/spaanläggningar. Franzéns Textil valde Pyramid Business Studio som affärssystem år 2013.

”Vi behövde ett affärssystem som var komplett med lagerhållning-orderplock-ekonomi i samma och möjligheten att anpassa systemet var också något vi värderade högt.” berättar Fredrik Mårtensson, IT-ansvarig på Franzéns Textil.

Vi känner absolut att vi valde rätt system då och ännu mer nu, när vi behärskar det mer. Vi har även fått till anpassningar för våra särskilda behov med automatisk inläsning av order e-handels plock.

Fördelarna som vi fått genom att använda Pyramid ligger mycket i de användarvänliga funktioner som finns som standard. Hanteringen av data som man ibland behöver exportera till exempelvis MS Excel går jättesmidigt och det är lätt att anpassa rapporter och dyl. Jag personligen gillar ju Pyramids studior i allmänhet. Rutin 8195 Lagerplatsstudion och 8155 Statistikstudion gillar jag lite extra, för där kan man fixa och trixa lite med siffror. Och Pyramids orderhantering och utleveranser har vi haft enorm nytta av, då Pyramid hjälper oss att plocka snabbare och säkrare.

Det är väl det som är det bästa med Pyramid – att det finns en väldigt bred bas av rutiner och funktioner att bygga vidare på om man vill. Att man kan integrera Pyramid mot logistikportaler som t.ex. Logtrade, är också väldigt bra,” säger Fredrik.

Nästa steg i utvecklingen av systemet hos Franzéns Textil gäller inleveranser och inköp. Fokus ligger på att effektivisera dessa flöden, samt fortsätta förbättra hanteringen vid utleveranser och orderplock. ”För vår del har vi alltid en eller flera förbättringar/anpassningar på gång, då våra behov ständigt ändrar sig.

Efter ett långt samarbete med sin tidigare konsultbyrå, bytte de till KR System vid årsskiftet 2022/2023. ”Det gick väldigt smidigt och bra. KR System har en bred kunskap och jobbar proaktivt med kunder. De har en egen utveckling som vi hoppas kunna ta del av under vårt samarbete,” säger Fredrik avslutningsvis.

Företagsfakta

Franzéns Textil grundades år 2000. Det är ett familjeföretag beläget i Skene, mitt i den svenska textilbygden. Med varumärken som Borganäs of Sweden och Textilgruppen har verksamheten konstant vuxit och blivit ett företag som idag har hela Norden som marknad. Sortimentet finns hos stora som små butiker, samt välkända butiks-/gymkedjor, e-handelsföretag, restauranger, hotell-/spaanläggningar med flera.

Antal anställda: 17

Omsättning: 170 MSEK

Börja skriv och tryck ENTER för att söka