Nyhetsbrev oktober 2018

Viktigt! – Byt ut era betalterminaler från Nets Spectracard (fd. Payzone) innan årsskiftet

Snart pensioneras Nets Spectracard (fd. Payzone) betalningstjänst. Övergång till Nets nya plattform (Baxi) från Spectracard pågår fram till årsskiftet 2018/2019 då alla terminaler ska ha bytts ut. Nets meddelar att i samband med att Spectracardplattformen läggs ner, kommer kortbetalningar inte längre att kunna hanteras i den gamla lösningen.

Vad behöver jag göra?

– Om ditt företag använder sig av betalterminaler av typen Hypercom och Westint kopplade till Payzone/Nets Spectracard behöver du kontakta oss för byte till Nets nya plattform och terminaler.
– De nya betalterminalerna kräver en uppdaterad Pyramidversion 3.42A eller Pyramid 4.13A.

Vad förändras?

Det är ingen större skillnad vad gäller löpande kostnader, men nya avtal måste signeras.
– Om du har ett befintligt avtal med Nets som leverantör, är det enklast att uppdatera till deras nya plattform och terminaler.
– Om du funderar på att byta till annan leverantör och vill diskutera alternativ, är du välkommen att kontakta oss.

Månadens smarta lösning
– Så förenklas inmatning i Pyramid av reglerade ingredienser i kosmetik- och schampoprodukter

Vissa ämnen i kosmetiska produkter är reglerade i Europaparlamentets förordning 1223/2009 genom förbud, begränsningar eller tillåtande regler. För dig som arbetar med sådana ämnen i kosmetik-, eller schampotillverkning finns nu en smart anpassning till Pyramid som hjälper dig att mata in korrekt namn på ingredienserna. Med den minimerar du risken för felstavning på de produktetiketter och produktrapporter som du skapar via Pyramid.

Vad innebär det i praktiken?

Vi har använt oss av EU-kommissionens databas över kosmetiska ingredienser CosIng, (Cosmetic ingredients). Deras databas innehåller information om hur ämnen är reglerade och ett register över samtliga korrekta namn. Registret har vi kopplat till Pyramid, så att du får fram korrekt beteckning när du väljer snabbsök bland dina artiklar. Med hjälp av anpassningen kan du även koppla ämnen till kunder. På så sätt kan du försäkra dig om att kunder som specifikt vill undvika vissa medel i sina produkter inte får dessa av misstag.

”Pyramid gör det enkelt att hämta information från andra system. Den här lösningen blev vi riktigt nöjda med!” säger Henrik Risberg som utvecklat lösningen.

Linda Aspling återvänder till KR System i Göteborg

Linda arbetade som konsult på KR System i Göteborg mellan åren 2006-2009 och nu hälsar vi henne varmt välkommen tillbaka till oss! Hon har samarbetat med oss i 17 år, både som verksamhetskonsult och som Pyramidanvändare med oss som återförsäljare. Senast kommer hon från Tenson där hon haft ansvaret för deras webbhandel.

Linda har även arbetat i andra affärssystem, men hon föredrar användarvänligheten i och fördelarna med Pyramid. Nu vill hon inspirera andra företag att effektivisera och förenkla arbetet i Pyramid, samt att skapa helhetslösningar med integrerade program.

Linda har ett brett affärstänk med sin gedigna kunskap inom handelsflöden, PIM-system, webbshoppar, betalningslösningar, export till andra länder, integrationer samt logistik. Hon har arbetet med butikskedjor och är väl insatt i detaljhandelns olika flöden. Linda har erfarenhet från olika branscher, exempelvis elektronik, VVS, heminredning och kläder. Hon gillar utmaningen att skapa strategier för exempelvis e-handelsprojekt och formulera kravställning för användare när ett annat system ska anlitas och integreras mot Pyramid.

På KR System ser Linda nu fram emot möjligheten att utvecklas och lära sig mer om Pyramid och fler branscher. När hon kopplar av gillar hon att träna yoga, springa vårruset, se film och umgås med familjen.

MIMAB logo

”Projektcentalen – all information samlad på ett ställe”

Dennis Alfredsson – Projektledare på MIMAB

Mimab är ett modernt företag med lång och samlad erfarenhet inom både industri och sjöfart. De arbetar inom huvudområdena Terminal & Hamn, Sanering & Ytbehandling, Transport & Anläggning och Industri & Projekt och har en omsättning på ca 125 miljoner.

Pyramid var det självklara valet när de år 2015 skulle investera i ett affärsystem då de hade olika system för ekonomi, projekt och tidrapportering. De behövde ett affärssystem som kunde hantera hela verksamheten.

”Vi är nöjda med Pyramid som är ett lättanvänt affärssystem där man i Infostudio och Centraler kan få ut all den information man vill”, säger Dennis.

Mimab använder främst redovisning, projekt och kontraktsfakturering och Dennis favorit är såklart projektcentralen där han får en snabb överblick och en samlad bild över det specifika projektet.

”Att ha all information om projektet samlat på ett ställe – det är grymt smidigt”, avslutar Dennis.

MIMAB verksamhet

Tips & Trix - Så gör du om textfält till e-postlänk

Börja skriv och tryck ENTER för att söka