Nya varor för omvänd skattskyldighet – 1 april 2021

Information från systemleverantören

Vitec Unikum informerar i sitt nyhetsbrev Pyramid Info om nyheter som berör Pyramid Business Studio. Vi lyfter fram några av dessa nyheter. Saknar du inloggning till Vitec Unikums kundservice-sidor? För att prenumerera på deras nyhetsbrev och få inloggningsuppgifter till deras handledningar, skickar du ett e-postmeddelande till: leverans@unikum.se

Från 1 april 2021 gäller omvänd skattskyldighet vid omsättning av bland annat mobiler och bärbara datorer

Vitec Unikum informerar om ny regel som enbart berör de Pyramidanvändare som hanterar vissa varor, såsom mobiler och bärbara datorer i kombination med ett försäljningsvärde på minst 100 000 per faktura.

Läs mer på skatteverket.se om Omvänd skattskyldighet vid handel med vissa varor

Så berörs du i Pyramid:

Systemleverantören Vitec Unikum informerar om att denna nya regel får hanteras manuellt i Pyramid.

”Ny momskod behöver registreras i rutin 831 Moms (se momskod T som är motsvarande för omvänd byggmoms). Momskod får justeras manuellt vid registrering av underlag till faktureringen, om man vet att fakturan kommer att innehålla varor med omvänd skattskyldighet till ett värde av minst 100 000 kr. Det viktiga är att man innan skapande av transaktioner/utleverans vet om det kommer att bli en faktura med omvänd skattskyldighet och kan justera momskod på ingående artikelrader enligt detta.

Reglerna gäller även vid delleveranser av order som över- eller underskrider gränsvärdet på 100 000 per faktura. Vi rekommenderar inte heller att använda samlingsfakturering, såvida man inte är helt säker på vilken sida om gränsvärdet samlingsfakturan hamnar på.”

Länk till Vitec Unikums nyhetsbrev Pyramid Info nr 2, 2021

Börja skriv och tryck ENTER för att söka