Möt Niclas Pettersson – utvecklare på Malmökontoret

Vi utökar med fler medarbetare

Möt vår nya utvecklare Niclas Pettersson på vårt Malmökontor. Han har erfarenhet av integration med Pyramid via ODBC och filinläsning samt utveckling/support av program för golfklubbar samt lönesystem.

Varmt välkommen till KR System, Niclas!

Kort om Niclas Pettersson – Utvecklare

Niclas behärskar ca 20 programmeringsspråk och har 35 års erfarenhet av programmering. Som utvecklare och produktägare har han jobbat mycket med databaser och rapporter. En av hans främsta styrkor är support och felsökning. ”Det roligaste är att hitta lösningar på sådant som andra har gått bet på. I och med min breda erfarenhet så ser jag ofta saker på annat sätt och kan hitta lösningar som andra inte kommer på,” säger Niclas.

Att automatisera monotona processer är något han brinner för. Tack vare sin stora verktygslåda hittar han ofta det verktyg som innebär att en liten insats sparar mycket tid för användaren.  Niclas lärde sig allt om felsökning när han gjorde värnplikten på Armens Tekniska Skola. De kunskaperna har han stor nytta av i arbetslivet men även på fritiden.

”Min drivkraft är att jag vill kunna vara stolt över det jag levererar och jag vill kunna vara stolt över allt som företaget levererar och står för. När man vill kunden väl, får man nöjda kunder som kommer tillbaka. Samma känsla för stolthet står KR System för. Den andan och KR Systems personalpolitik lockade mig. Här är det medarbetarna som är det mest värdefulla i organisationen. Det är medarbetarnas kompetens och entusiasm som skapar värdet för kunderna.”  

 ”Mitt senaste uppdrag var som systemexpert i tillverkningsindustrin. En del av arbetsuppgifterna handlade om att integrera andra affärssystem med Pyramid. Jag har inte programmerat i Pyramid ännu och det ser jag fram emot att lära mig.”

På fritiden är Niclas aktiv i Röda Korsets Första Hjälpen Grupp (FHG) och du kan stöta på honom på något större musik eller idrottsevenemang iklädd röda kläder och med en stor förbandslåda på ryggen. Han bor strax norr om Hallandsåsen och är aktiv i en lokal idrottsklubb. Han gillar elektronik och som en sann entusiast, har han automatiserat den lokala bilbingon så att spelarna kan se de utropade numren i sin bilradio.

Börja skriv och tryck ENTER för att söka