Logtrade informerar om etiketter DB Schenker

Ny standardlayout för etiketter hos DB Schenker Sverige

Du som skickar paket med DB Schenker Sverige och använder gamla etikettlayouter, behöver så snart som möjligt uppdatera till version 7.0 (den senaste standardlayouten för etiketter).

DB Schenker Sverige kommer från och med hösten 2022, inte längre att godkänna användning av de gamla etikett layouterna. Med en uppdatering säkerställer du att inläsning av datan blir korrekt och att sändningarna fungerar problemfritt även framöver.

Sammanfattning av informationen från Logtrade

Här nedan kan du läsa en kort sammanfattning av den information som Logtrade har sänt ut via e-post till sina kunder. Kontakta Logtrades supportsupport@logtrade.se om du har frågor angående informationen nedan.

Hur kontrollerar jag vilken etikettlayout vi använder?

Se skrivarinställningarna inne i ditt TA-konto. Följ instruktionerna på denna sida för att hitta rätt.

Hur uppdaterar jag till den nya versionen 7.0?

Ställ om till den nya etikettlayouten inne i ert TA-konto. Följ instruktionerna på denna sida.

Hur gör jag om vi använder skräddarsydda etikettlayouter?

Om en anpassad etikettlayout  används, behöver dessa manuellt göras om. Kontakta Logtrades support på support@logtrade.se för att få hjälp med övergången.

Vad händer om du inte byter till den nya layouten?

En felaktig layout på etiketten gör att streckkoden inte blir läsbar. Utskick med DB Schenker kommer att sluta fungera, då den gamla etikettlayouten tas bort.

Vad är skillnaden på den nya och gamla etiketten?

Den nya etiketten har endast två streckkoder (sändningstid utgår). Måtten på den nya etiketten är något mindre, 105 mm x 210 mm (gamla etikettens mått ca 105 mm x 252 mm). Klicka här för att se exempelbilder på etiketterna.

Börja skriv och tryck ENTER för att söka