Invivo Trade AB/Svea Fireworks

”Nu lägger våra säljare ordern direkt ute hos kunden via Pyramid på webben.”

Kerstin Blom – Delägare, Order/logistikansvarig

Skandinaviens största leverantör av fyrverkerier använder Pyramid Affärssystem för försäljning, lager och logistik. De började använda Pyramid år 2012. Då var det viktigt att få ut krutvikter på respektive order och leveransscheman för fyrverkerierna. De sökte också en lösning för att på ett lättillgängligt sätt få en övergripande bild över varje enskild kund.

2021 blev KR System deras återförsäljare då de uppgraderade från Pyramid 3 till Pyramid 4. ”Nu lägger våra säljare ordern direkt ute hos kunden genom Pyramid på webben. Säljarna har artikelregister och antal på lager fullt synligt, ” berättar Kerstin Blom, Delägare, Order/logistikansvarig på Svea Fireworks.

Det är ovanligt att bara få hem varor en gång om året, ha bokslut 31/8 samt försäljningsperioder nyår, valborg och påsk. Det och företagets delade försäljningsperioder är en utmaning för dem. Målet är att fullt ut kunna arbeta med säljarnas budget = statistik över sålda varor. Tillsammans med KR Systems konsulter ser de över möjliga lösningar i Pyramid. Det bästa med Pyramid är att bygga funktioner som bara jag använder, säger Kerstin. Jag gillar att det är uppbyggt med koppling till excel.

”Vi har flera lager i Sverige och med Pyramids lagerfunktioner kan jag då se exakt vad som finns på de olika lagren. Godsmottagaradress använder jag mig mycket av, samt att jag kunnat bygga sidor som räknar ut exakt antal pall till respektive godsadress. När man bara skickar ut varor under december månad och det går iväg ca 600 pallar i veckan, då är det mycket viktigt att kunna planera alla godslinjer så rätt pall går ut rätt datum. För mig som sitter med logistik har Pyramid med koppling till TA-system förbättrat och effektiviserat mitt arbete väldigt mycket,”  säger Kerstin.

Nästa steg i utvecklingen är att bygga ut informationen på kundregistret som sedan exporteras till deras hemsida automatiskt. Då kan kunder som besöker Svea Fireworks hemsida se direkt var dom kan hitta sin butik och under vilka tider butiken har öppet, även länkar till deras hemsidor och webbshopar.

Företagsfakta

Svea Fireworks grundades 1993 i Sverige. Idag är de Skandinaviens största och ledande importör av fyrverkerier med drygt 600 återförsäljare i Sverige och Norge. Svea Fireworks ligger främst när det gäller kvalitet, upplevelse och säkerhet på samtliga fyrverkerier i sortimentet, stort som smått! Deras sortiment sträcker sig från arrangemangsfyrverkerier, till mindre artiklar som airbombs.

8 delägare som arbetar i företaget, plus 2 anställda.

Omsättning/år: 37 MSEK.

Få inspiration från moduler som Invivo Trade AB/Svea Fireworks använder!

Börja skriv och tryck ENTER för att söka