Nyhetsbrev april, 2019

Såklart du har en backup, men när och hur testade du den senast?

Svenska företag drabbas allt oftare av dataintrång med kryptovirus eller ransomware. Piraterna kräver en rejäl lösensumma, ofta i Bitcoin, för att dekryptera filerna. Även om företag betalar, är det inte säkert att det hjälper och att filerna faktiskt återställs.

Om ditt företag drabbas kommer du att vara väldigt tacksam över att det finns en fungerande backup-lösning som gör att ni kan återställa data, istället för att betala och hoppas få tillbaka era filer.

Vad innebär goda backup-rutiner?

Ditt företag är mindre sårbart för en datorattack om du har bra backup-rutiner.

  • Först och främst bör backupen köras regelbundet.
  • Om ditt företag drabbas av kryptovirus på servern kommer de flesta filer på servern krypteras. Tänk på att om backup körs till exempelvis en USB-hårddisk, blir den med största sannolikhet obrukbar då även dess data krypteras.
  • Bandstationer ska regelbundet rengöras med rengöringsband för att hålla bandstationen i trim.
  • Backupband bör bytas ut mot nya enligt tillverkarens rekommendationer, då de har en begränsad livstid.
  • Kör regelbunden återläsning av filer från backup till en test-återskapningsmapp. Då kan du verifiera att ditt företags backup verkligen kan användas för att återskapa filer.

För dig som vill slippa administration erbjuder vi som totalleverantör både en lokal backup samt backup online. Du får hög säkerhet och total åtkomst via internet.

Vill du veta mer – kontakta Anders Ramstedt på tel 010-130 19 06.

Tips för annat förebyggande arbete

  • Ha uppdaterade antivirusprogram, samt tredjepartsprogram som Adobe Reader, Java, Flash Player osv.
  • Lär medarbetare känna igen bedrägeriförsök, vara kritisk till länkar och bilagor, samt att inte använda arbetsdatorer till privat surfande eller privat mejl.

Välkommen till KR System och Stockholms-kontoret, Marcus!

Marcus Åshage-Karlsson

Med tre års utbildning i systemvetenskap, inriktning affärssystem, vid Stockholms Universitet, har Marcus Åshage-Karlsson en gedigen kunskap när det gäller affärssystem. På KR System är han dock ganska unik eftersom han i princip är ensam om att aldrig ha jobbat med Pyramid innan han började hos oss.

I arbetslivet har han haft inriktning på system-integrationer inom finans, handel och bilindustri. Han valde KR System för att få anta nya utmaningar och en bredare roll innefattande både teknik och affärssystem.

Marcus främsta styrka, förutom utbildningen, är att han jobbat mycket med tekniska uppgifter och även med systemutveckling i flera år. Han är bland annat väl insatt i format som EDIFACT, ANSI X12, IDoc och diverse xml.

Han brinner för digitalisering och effektivisering och tycker att det är viktigt för företag att ställa frågan ”Vad kan vi göra med IT för att göra arbetet och processer smidigare? Han vill lära sig mer om affärsprocesserna hos företagen, och förstå hur det ser ut i olika branscher.

Marcus spelade hockey i Värmdö och Nacka fram till 20-års åldern, men valde sedan studierna före hockeykarriären. Numera spelar han hockey på fritiden i en egen förening som han och hans hockeyvänner driver. Han umgås ofta med vänner och familj och gillar att vara ute i skärgården och åka båt på sommaren.

Tips & trix om ny funktion i E-faktura Kund; Uppdatera order för att sända e-postfaktura

Månadens Pyramid Tips och Trix-film visar hur du enkelt ändrar inställningar, så att kunden får en e-postfaktura. Funktionen finns för dig som använder E-faktura Kund. Uppdatera kunden så justeras inställningen för de order som ännu inte har fakturerats.

Vi på KR System önskar dig en riktigt Glad påsk!

Kanske har du tur att vara lite ledig innan och under påsken, men för dig som jobbar vill vi berätta om våra öppettider under helgen. Växeln stänger kl 15.00 på skärtorsdag och den öppnar igen efter annandag påsk, med ordinarie öppettider.

Här hittar du våra öppettider och kontaktuppgifter

Börja skriv och tryck ENTER för att söka