Adobe Flash Player upphör – så påverkas Pyramid 3

Information från systemleverantören

Unikum datasystem ab informerar i sitt nyhetsbrev Pyramid Info om nyheter som berör Pyramid Business Studio. Vi lyfter fram några av dessa nyheter. Saknar du inloggning till Unikums kundservice-sidor? För att prenumerera på Unikums nyhetsbrev och få inloggningsuppgifter till deras handledningar, skickar du ett e-postmeddelande till: leverans@unikum.se

Support för Adobe Flash Player upphör

Adobe kommer att avsluta supporten för Flash Player den 31 december 2020. Från den 12 januari 2021 blockeras innehåll som körs med Flash Player. Adobe rekommenderar användare att avinstallera Flash Player för att undvika problem.

Läs mer på adobe.com

Det här kan du förvänta dig om du använder Pyramid 3:

Systemleverantören av Pyramid Business Studio informerar om att användare av äldre versioner av Pyramid Business Studio kan påverkas Flash inte längre är tillgänglig. Följande delar kommer då inte längre att visas i Pyramid:

  • Favoriter och Skrivbordsvyer på vänstra delen av Pyramids skrivbord.
  • Klockan i nedre vänstra hörnet av skrivbordet.
  • Klockan uppe till höger i rutin 613 Kalender.
  • Ticker av typen mätare.

Så kan du ändå få tillgång till Favoriter och Skrivbordsvyer i Pyramid 3

Vill du kunna använda Favoriter och Skrivbordsvyer i Pyramid 3 kan du kontakta din Pyramidkonsult för hjälp med uppdateringsfiler för version 3.42A11 och 3.41A10. Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Så stänger du av informationsmeddelandet

Ett meddelande om att vissa funktioner i Pyramid kräver Adobe Flash Player kan visas vid start av Pyramid. Meddelandet stängs av när du stänger av funktionen Skrivbordsvyer. Det gör du genom att högerklicka på Pyramids skrivbord/Temaguiden och avmarkera kryssrutan Använd vyer.

Börja skriv och tryck ENTER för att söka